klart.se

Alva, allas vän

2009-02-12

Alva är enastående!

Idag när vi kom i bil så hade det inträffat en trafikolycka i Mohed. I en av bilarna åkte en Dogo argentinotik som hade kommit lös. Hon sprang lös på vägen bland bilarna och var väldigt skygg. Flera personer försökte fånga in henne, men hon flydde bara längre och längre bort. Jag stannade bilen och tog ut Alva och förklarade läget. Ni som känner mig vet att vi kan "prata" med varann....och ni andra kan tro vad ni vill *L*

Jag närmade mig den andra hunden och pratade ömsom med henne och ömsom med Alva som höll sig på min vänstra sida (Alva har aldrig brytt sig om andra hundar) Jag såg att tiken slappnade av lite och blev nyfiken, vi närmade oss sakta och hon stod kvar. Problemet var att jag inte visste hur hon skulle förhålla sig till Alva , därför var jag beredd. Till slut närmade hon sig, Alva lät henne nosa så länge så att jag hann koppla upp henne. Tack vare det var tiken utom fara och fick åka till ett hundpensionat i väntan på husse el. mattes tillfrisknande. Alva fick massor av beröm och belönades med en köttbulle när vi kom hem. Den hunden är verkligen one of a kind !

Annars har vi haft "kloklippar-dag" här idag. Maja och Mega föredrog att titta åt ett annat håll när jag klippte, men det bjöds kokt skinka efter varje tass :o)

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)