klart.se

Hundarna, rådjur

2010-03-02

En intressant dag. Jag har fått den intressanta uppgiften att matcha rätt hund till en hörselskadad tjej, som så småningom ska utbilda den till sin signalhund. Vi hade ett jätteintressant första möte idag, som handlade mycket om hennes behov, dagliga liv och preferenser när det gäller typ, storlek och egenskaper i en hund. Tänk om alla var så kloka så att dom började i den änden, istället för;  "Åååhh, så söt den är!".....för att sedan hamna i "Oj, vad stor den blev!...."...eller stark... eller besvärlig.... Det ska bli roligt att få följa hennes val och utveckling av den hunden.

Annars tänkte jag lämna en lägesrapport om hundflickorna, det har ju varit så tråkiga skriverier om väder och vind, så länge.

Alva: Hon uthärdar bristen på riktig träning och nöjer sig med bara linjetag i de skoterspår som finns. Men hon fick i alla fall lite riktiga dirigeringar på Variantparkeringen i söndags. Hon är som vanligt en fröjd att samarbeta med. Däremellan vaktar hon märgben som ett bergslejon och när hon väl börjar gnaga på dom, dag två eller tre, tar hon i så man tror att hon bryter av varenda tand. Jag trodde att hon skulle börja löpa, med tanke på alla i omgivningen som varit "hormonella", men inga tecken på det än.

Maja: Har slutat löpa, tack för det.  jag tycker hon blir skälligare under löpet...och jag hatar skällande hundar. Hon springer ändå in till Edvin (gråhundsgrannen) varje gång vi passerar. Men nu med den skillnaden att hon bara hejar och sen springer ikapp oss......förut fick jag hämta henne *L* Jag häpnar också över hennes förmåga att hänga med. Idag var vi ute 1,5 timme på eftermiddan och hon håller jämn takt med de andra hundarna hela tiden! Extra nöjd var hon också idag när vi jobbade på Bollnäskontoret, för hon älskar min kollega Anders. Hon skyndar sig alltid in och hälsar på honom och ska sedan som en självklarhet sitta i hans knä när vi fikar...hahaha. Som tur är, så är förtjusningen besvarad :o)

Mega: Är en riktig myshund. Hon är aldrig längre än två decimeter ifrån mig, men ändå så smidig och lyhörd så jag upplever henne inte som ett påhäng.  Men helt klart den mest "mattiga", gråter lite när jag går på toa och stänger dörren, följer gärna med.....överallt ;o) Hon smet in i musikstudion idag när jag pratade med Anders (där är det hundförbud p.g.a alla heltäckningsmattor) men är en sån diplomat så att hon bara slocknade på sidan under ett bord. Smart! Hemma framför tv:n sover hon gärna med huvudet på min fot. Duktig på linjetag har hon blivit. Oändligt signalkänslig, går 10 meter bredvid ett utlagt målområde om jag pekar ditåt. Det gäller för mig att vara noggrann.

Rådjur ja, det har vi i massor. Jag såg en flock på 25 djur härute när jag rastade i morse. Mega äääääälskar att följa deras spår, men tycker att dom är läskiga att komma nära. Då raggar hon lite och skyndar sig till  mig :o)

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)