klart.se

Långfredag

2012-04-06

Jaha långfredag idag och lite mera bildning:

Långfredagen är en dag som långt fram i tiden varit präglad av stor stillhet och tystnad. Långfredagen är den stora sorgens dag, Jesu dödsdag. Sorgen markerades genom att inga onödiga sysslor fick utföras. Man åt enkelt och barnen fick inte leka. Stämningen var tung och tryckande. Affärer och restauranger var stängda. Ända fram till 1969 var alla offentliga nöjestillställningar förbjudna under långfredagen.

Man ska alltså ha tråkigt idag. Det är inga problem för mig; för jag tänker kratta. Om jag gör det sakta, så ser det sorgset och lidande ut. Det kan väl ingen ha synpunkter på? Andra som lider här i huset är Maja. Hon försöker para sig med alla, och ingen är intresserad. Nu på morgonen har hon terroriserat Sprattlan (eller Kattliz, som Joel har döpt henne till), så Maja fick stängas ut i hallen till slut. Det är väl en märkvärdig hund den där Maja?

Jag funderar på om jag ska sätta upp lite pilar skogen också, så att han hittar hit i morgon. Till mitt hus, fast inte barnen är här. Eller kommer han bara till barn?? Ja, påskharen alltså! Han som kommer med godisägg och överraskningar. Hmmm, får kolla upp det. Det är ju inte förrän i morgon :o)

 

Antal kommentarer: 1

2012-04-09 22:54:31 - Johan

Har bestämt för mig ,,,, att påskharen la ägg däruppe i skogen , bakom ert hus förr i tiden ...:)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)