klart.se

Allvar

2010-08-01

I morgon börjar allvaret igen, då är semestern slut. Men som det brukar vara, så tycker jag att det är helt okej, för jag trivs ju med mitt jobb. Ingen sista minuten - ångest över allt man inte gjort eller något annat.  Men det är bra för mig att komma "i selen" igen. Jag är som en hund eller häst, behöver struktur och riktlinjer för att få något gjort *L*. Därför har jag både tränat hundar och städat garderoben idag! Hundträning, ja. I värmen har den blivit eftersatt, då ingen orkat. När vi väl har tränat så har det blivit jakt. Men idag fick jag nya infall. Dels så kom jag på att labradorerna ska lära sig läggande under aktivitet. Detta eftersom båda (ja Mega också) är lösa nästan jämt och då blir ett läggande på avstånd under marsch en säkerhetsgrej. Att få stopp på dom vid behov alltså, utan att göra en inkallning (för det funkar ju). Min målbild är sådär snabbt som en vallande bordercollie, som dimper i backen direkt, så man tror att dom har fått en stroke :o) Men vi får väl se---Alva har inga problem men Mega som är vekare vill gärna komma mot mig för att blidka och få stöd. Men herre gud - det var ju första gången idag, vänta bara ! Sedan körde jag en apportering med olika föremål (bl. a stämjärn, svamp, målarpensel och träbit) Detta för att stärka dom i att kunna hämta allt man ber om, så det inte bara blir dummys och bollar.  Svårast är faktiskt de riktigt mjuka föremålen, dom verkar vara läskigast att ha i munnen :o)

Här väntar Mega på sin tur

 

Sedan var det röjning i min garderob, så att man kan komma in där. Det kan vara bra att hitta kläder nu när jag ska jobba igen och inte kan se ut som "jaktledarns fru" (citat Joel) längre. Hahahaha.

Sååå nöjd blev jag

 

Annat jag lärt mig idag är att : Släpp aldrig en whippet som du nyss vait ute och cyklat med.......det där med adrenalin ni vet. Ja Anki, jag vet att jag inte gick vinthundskursen *L*

Och att Tubbe är den kanonhäst jag trodde. Han fick jättemycket beröm av Moppen och det var en riktigt trött häst och en ännu tröttare Frida jag fick hämta ikväll.  Tack Karin för skjutsen!

 

 

Antal kommentarer: 3

2010-08-03 18:39:02 - Frida, fotosychen.bloggplatsen.se

Du har städat garderoben......(!!!!!!!!!!!!) :O

2010-08-04 20:52:34 - Mamman

Ja, himla unge!:D
Du är MYCKET duktigare än mig (inlove)

2010-08-06 08:52:44 - Erika, erika@snyggmedia.se, www.sotochsnygg.se

Ja, det där gillar ju jag... :-)
Jag städar lite för ofta.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)