klart.se

Magnifik måndag

2011-05-16

Idag har jag haft en makalöst bra måndag och start på veckan. Ett bra möte i morse och en helt okej dag på jobbet. På kvällen gjorde Mega en superinsats för den hunden (Lisa) som jag jobbar med skotträning på! Det är fjärde gången vi ses, fjärde gången vi skjuter och ikväll valde jag Mega som partner. Dels för att höja energinivån, skapa positiv förväntan men också koppla det till en aktivitet. Det gjorde att Lisa kunde avreagera snabbare på skotten, både före och efter. Vilket resultat vi fick! Hon t.o.m viftade på svansen när hon förstod var som var på gång före skottet och ingen kvarstående belastning efter. Det var så härligt att få se hur positiv och stärkt hon blev. Det är en bra hund i grunden också.

Lisa

Mega

På hemvägen blev jag uppringd om intervjun. I stallet kom Jenny med en för oss väldigt fördelaktig deal (förmodligen för henne och Birk också---*L*)

Och som en härlig avslutning på kvällen ficka jag se när Frida tränade NH med Tubbe....och då grät mamman glädjetårar *L* Han följer hennes rörelser (lös!!) backar och vänder runt på bara kroppsignaler och när hon satt fart på honom, i trav eller galopp, så kan hon göra en inkallning och få honom att sakta av och komma in till henne, bara genom att hålla upp handflatan!! Är dom inte bäst så säg?? ;o)

Antal kommentarer: 2

2011-05-16 23:56:16 - marianne

Nu ser Du vilken nytta Du har av att ha gått Latinlinjen på gymnasiet. Jag förstår inte mycket utan måste få texten översatt.
Man blir bildad av att läsa klassiska språk. Du är bildad!

2011-05-17 08:42:53 - Tina*

Så duktiga ni är både Frida och du.*
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)