klart.se

Söndag

2009-12-06

Dagen inleddes med kloklippning och städning. Maja var först ut att klippa sina klor, hon fick ligga på rygg som en liten tjock brun skalbagge.  Hon gillar det inte men finner sig , med ett tydligt motstånd. Mega, som vi numera kallar för Fega, är alltid nummer två i ordningen. Men hon låg under köksbordet och tittade åt precis alla håll som fanns, utom mitt....trots korvbitarna  :o)  Alva är så duktig, hon kommer fram och lägger sig precis som hon ska och vänder sig själv när det är dags för baktassarna. M(F)ega fick till slut kapitulera och komma fram, så att även hon blev fin i fötterna. Nu låter det som dom har tofflor på sig när dom går inne. Me like! Jag avskyr långa klor som klapprar på golvet.

Sedan blev det inte helt otippat....hundträning!  Jag hade planerat sökarbete i skogen och så blev det. Majsan var lite sur på mig efter gårdagens träning, då jag knöt fast henne i väskan mitt ute på en åker....så idag skulle hon få vara assisterande tränare istället. Det gillar hon! Då funkar det så här: Hon följer med mig ut när jag lägger ut dummysarna. Skuttar runt när jag kastar, hämtar nån och flyttar en bit och så. Jag lade ut två områden på varje sida av stigen (där de duktiga labradorflickorna satt och väntade). Sedan började jag skicka de gula växelvis i de olika områdena. Majsan stod bredvid mig (gärna på en sten) och höll också koll på vad som hände. Så fort jag med rösten berömde nån av labradorerna för ett bra jobb, så skyndade Maja sig att hoppa upp på mitt ben och tigga godis, innan labradoren hunnit avlämna. Hahahaha....den hunden är skitkul! Trötta och nöjda var alla när jobbet var klart i alla fall...Mega har en otrolig uthållighet för att vara så ung....Alva är en riktig klippa .... och Maja var ganska mätt *S*

Ikväll var vi till Josefsson och fick lammkött...riktigt alltså, inga unga killar.Hahahaha... Tack!! Det blev trevlig fika för  mig och fårben till hundarna också.

I morgon en ny vecka, hoppas den blir givande.

Nån som behöver träningshjälp? RING MAJA!!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)