klart.se

Valpträff, väskor och vänlighet

2009-05-16

Det var valpträff för Megas kull idag hos Falkelands.  Alla kom, Monica och Mats hade mamma Cera med sig också. Kul att se alla tillsammans igen och alla höll storlekskurvan från det att dom var små. Ockra, Mega och Odin var fortfarande störst....men Mega var tjockast :o) Får nog dra in lite på det goda. Vi började med lite grunder; markering, linjetag och närsök. Alla var duktiga och Ralf är så bra på att ge alla de bästa förutsättningarna för att lyckas. Jag är verkligen nöjd med Mega, hon löste allt på bästa sätt. Höll väl inte i närsöket riktigt så  mycket som  man önskat. Men herre gud, det var första gången och hon är ju bara 5 månader!! Alva var med hela tiden och när valparna gjort sitt och var riktigt trötta, så var det de vuxna hundarnas tur. Ralf la upp 3 målområden med olika avstånd för oss att arbeta med.  Jag fick (förstås) ta det lääängst ut i mitten.....Bra för oss med lite utmaning *L* Tyvärr ställde jag mig lite väl långt åt vänster. Hon höll linjen mycket bra, men hamnade till vänster om området, så jag fick blåsa stopp och visa vänster. Då löste hon det klockrent., förstås.  Jag måste bli bättre och noggrannare med positioneringen vid skicken. Gjorde ett klurigt skick till med lite stöttning så löste hon även det galant. Jag är så glad att jag fått till en sån bra stadga i stoppsignalen, för då blir hon så styrbar.  Avslutade med att skicka henne över fårstängsel till en apport och det sitter nu, både in-och uthopp. Mega fick sluta med att hämta in en duva och en skata, mycket bra inlevereringar. Men Monicas and ville hon inte ha  *L* Sååååå trötta hundar åkte jag hem med......men såååååå nöjd jag var med mina gula fantastiska  hundar!!!

Packning hela kvällen, väskor överallt i huset och en våg att kontrollväga med. Joel packade sitt himla bra, han som annars är känd som "överpackaren" i den här familjen *L* Frida och  jag samsas om en stor väska och det funkade också.

Avslutningsvis vill vi tacka våra "sponsorer" för deras vänlighet och omtanke som gör den här resan möjlig. Vi är såååå tacksamma för allt stöd, både det materiella och det  praktiska! Trots allt är det tre hundar och två katter hemma i "djurgården" som också ska ha tillsyn :o) TACK!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)